Search
Close this search box.
درمان نازایی

درمان نازایی با بالاترین میزان رضایت مندی

درمان نازایی یکی از روش هایی است که امروز اکثر زوجین به دلایل متفاوتی درگیر آن هستند. این درمان روش های مختلفی دارد که با توجه به دستور و تشخیص پزشک مشخص خواهد شد. باید توجه داشته باشید برای درمان ناباروری به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن داشته باشید و در نهایت از بروز هرگونه عوارض احتمالی جلوگیری کنید.

قبل از آزمایش ناباروری، پزشک متخصص زنان و زایمان وضعیت عادات جنسی زوجین را کنترل و بررسی می کند. آنگاه توصیه هایی برای بهبود شانس باردار شدن ارائه می دهد. اما در برخی از موارد نادر، ممکن است علت مشخصی یافت نشود که به این وضعیت، ناباروری غیرقابل توضیح می گویند. در چنین شرایطی پزشک جهت درمان نازایی از چند روش درمانی متعدد تا رسیدن به نتایج باروری سالم استفاده می نماید.

در این مقاله در خدمت شما خوانندگان محترم هستیم تا پیرامون مسئله این بیماری با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا از تمامی نکات روش درمان مطلع شوید.

درمان نازایی

درمان نازایی چیست؟

زمانی که زوجین بعد از داشتن رابطه جنسی منظم و محافظت نشده به مدت شش ماه تا یک سال، بسته به سن آنها، نتوانند باردار شوند از نظر عملی اختلالی در باروری آنها وجود دارد و آنگاه نیازمند فرایند درمان نازایی توسط یک تیم پزشکی متخصص و مجرب خواهند بود.

نکته مهم در اینجا این است که نیمی از زوج هایی که برای درمان نازایی اقدام می کنند، در نهایت می توانند بچه دار شوند و وجود مشکل ناباروری به معنای عقیم بودن و عدم بچه دار شدن همیشگی نیست.

درمان نازایی یک پروسه اقدامات معالجه ای است که هم مردان و هم زنان ممکن است با وجود مشکلات باروری به آن نیاز داشته باشند. در حدود 20 درصد از زوج های نابارور، هر دو زوج مشکلات باروری داشته و هردو نفر به درمان این عارضه نیاز دارند.

درمان نازایی چگونه انجام می شود؟

به طور معمول، اولین مراحل شامل مراجعه به پزشک، آزمایش خون، سونوگرافی لگن و تجزیه و تحلیل مایع منی است. با توجه به نوع عارضه پزشک می تواند متناسب با وضعیت جسمانی هر یک از زوجین اقدام به درمان نازایی نماید. نکته مهم این است که هریک از زوجین اگر برای درمان نازایی زودتر و در سنین پایین تر اقدام نمایند نتایج حاصل از درمان مطلوب تر و موثرتر خواهد بود.

برای درمان نازایی در وهله نخست، 3 تکنیک اصلی جهت درمان نازایی وجود دارد:

  1. داروها
  2. روش های جراحی
  3. لقاح کمکی که از طریق تلقیح داخل رحمی (IUI) و لقاح آزمایشگاهی (IVF) انجام می گیرند.

روش های درمان نازایی

همان طور که اشاره شد، با توجه به دلایل اصلی ایجاد ناباروری، درمان نازایی به تکنیک های متعددی وابسته است. نکته مهم این است که از نظر متخصصان ناباروری دلیل اصلی ناباروری در زنان این است که تخمدان بطور عادی و طبیعی تخمک گذاری نمی کند، به این معنی که تخمدان­ها تخمک آزاد نمی کند؛ اینجاست که علم پزشکی علت اصلی این عارضه را بیماری ای به نام سندرم تخمدان پلی کیستیک تشخیص می­دهد و آن را در پله ابتدایی نیازمند درمان می بیند. پس از درمان این عارضه بخش عظیمی از اختلالات ناباروری در زنان درمان و اصلاح می شود.

در خصوص مردان نیز برای بررسی تعداد اسپرم مرد و سلامت کلی اسپرم، پزشک آزمایشات مربوط به آنالیز اسپرم انجام می دهد.

علائم نازایی در بانوان چیست؟

در خصوص علائم اصلی و احتمالی ناباروری در بانوان باید دانست که تغییر در چرخه قاعدگی و تخمک گذاری ممکن است نشانه بیماری مرتبط با ناباروری باشد. لذا بطور کلی علائم نازایی در زنان بدین صورت ست که:

  • در این وضعیت، خونریزی قاعدگی از حد طبیعی بیشتر و شدیدتر است.
  • پریودهای نامنظم اتفاق می افتد و بین تعداد روزهای هر دوره قاعدگی در هرماه تفاوت زیادی دیده می شود.
  • شروع پریودهای ناگهانی و یا توقف ناگهانی پریودها.
  • دوره های دردناک که با کمر درد، درد لگن و گرفتگی همراه است.

در برخی موارد نیز درمان نازایی در زنان به درمان مشکلات هورمونی مربوط می شود. در این مورد، علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تغییرات پوستی، از جمله آکنه بیشتر
  • تغییرات در میل جنسی
  • رشد موهای تیره روی صورت، سینه و چانه
  • ریزش مو یا نازک شدن موها
  • افزایش وزن

و اما سایر علائم و اختلالاتی که ممکن است منجر به ناباروری شود عبارتند از:

  • ترشحات سفید شیری از نوک سینه ها که مربوط به شیردهی نیست
  • درد هنگام رابطه جنسی

تشخیص نازایی در بانوان چگونه است؟

اگر بانوان چند ماه پس از رابطه جنسی با همسر خود به طور متناوب از روش های پیشگیری استفاده ننموده و هنوز باردار نشده اند لازم است تا به کمک آزمایشات و معاینات تشخیصی توسط یک پزشک حاذق اقدام به درمان نازایی خود نمایند. پزشک دسته ای از آزمایش‌های خون، ادرار و تصویربرداری بصورت سونوگرافی را برای کشف علت مشکل باردار شدن انجام می دهد.

یکی از روش های تشخیص ناباروری در زنان برای درمان نازایی انجام تست HSG است. انسداد لوله های فالوپ یا حفره غیرطبیعی رحم ممکن است باعث ناباروری شود. هیستروسالپنگوگرافی یا HSG یک آزمایش اشعه ایکس است که شکل داخلی رحم را مشخص می کند و نشان می دهد که آیا لوله های فالوپ مسدود شده اند یا خیر. در این تست یک لوله نازک از طریق واژن و دهانه رحم عبور می کند و به کمک آن پزشک می تواند وضعیت داخل رحمی را مشاهده و بررسی نماید.

نتیجه گیری:

ناباروری عارضه ای است که با توجه به تغییرات متعدد در سبک زندگی، نوع تغذیه، مشکلات قاعدگی و مشکلات هورمونی و… در برخی از زوج ها اتفاق می افتد. اما خوشبختانه امروزه با کمک علم پزشکی و ارتقاء دانش علمی در جهان این عارضه قابل درمان است. درمان نازایی با توجه به نوع مشکل و علت اصلی ناباروری متفاوت بوده و وابسته به علل و عوامل این عارضه داشته تا اصلاح گردد. امروزه به کمک روش هایی چون آی وی اف، آی یو آی، روش های اصلاح تغذیه، روش های اصلاح تخمک ها در زنان و نیز برطرف نمودن مشکلات موجود در اسپرم مردان، درمان نازایی با نتایج موفقیت آمیزی همراه است.

سوالات متداول درمان نازایی

در خصوص درمان این بیماری قطعا برای زوجین سوالات زیادی در ذهن مطرح است که با توجه به تغییرات علمی در سطح جهان در خصوص درمان و حل مشکلات باروری نیازمند پاسخ هستند. از جمله متداول ترین این سوالات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

چه زمانی باید به دکتر برای درمان نازایی مراجعه کرد؟

اگر زیر 35 سال دارید و به مدت یک سال بدون موفقیت، برای بارداری اقدام نموده اید، به پزشک متخصص مراجعه کنید. زنان 35 ساله و بالاتر باید پس از 6 ماه اقدام به باروری و عدم نتیجه حتما به پزشک مراجعه کنند.

3 آزمایش مختلف که یک زن برای آزمایش ناباروری انجام می دهد چیست؟

رایج ترین تست های باروری برای خانم ها تست پاپ اسمیر، تست هورمون محرک فولیکول (FSH) و تست هورمون لوتئین کننده (LH) است. هر 3 در عرض چند دقیقه انجام می شود.

معمولا اولین و بهترین روش درمان نازایی برای ناباروری غیرقابل توضیح چیست؟

کلومیفن سیترات 100 میلی گرم با یا بدون تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) خط اول درمان انتخابی برای ناباروری غیر قابل توضیح است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *